Aquest portal web només utilitza cookies pròpies amb finalitats tècniques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. No obstant això, podria contenir enllaços a llocs web amb polítiques de privacitat alienes a les de MONTSE MARTÍ GASCH que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells. Més informació ACCEPTAR

Què és dansant la natura?

 

Una proposta de moviment dansat i lliure per escoltar, expressar i plasmar el diàleg entre el cos i el territori, el moviment i l’espai natural, la persona i el seu sentir en relació a un mateix i als altres.

Dansant la natura, integra l’herència de la dansa moderna contemporània en la seva vessant expressiva i performàtica, i de l’Amerta Movement, dansa contemporània indonesa, creada per el mestre javanès Suprapto Suryodarmo.

Amerta Movement és una tècnica d’improvització que beu del moviment lliure, i la meditació Vipassana i Sumarah. Aquesta pràctica té lloc als espais naturals, a temples, i altres espais habitats per l’home. Amerta, literalment, significa el nèctar de la vida. Així, metafòricament i poèticament l’Amerta Movement és el moviment que aporta l’aliment per la vida. L’Amerta és més que una tècnica d’improvització, és una pràctica que cultiva una actitud envers la pròpia vida.

La principal intenció de la tècnica és desenvolupar un camí per escoltar la realitat del patró repetitiu que fem servir al moure’ns, aconseguir una acceptació d’aquest patró i gràcies a això poder identificar-nos-hi menys, fins el punt de poder canviar-lo. Ampliant repertori. Trobant en aquest procés de canvi tota una poètica que alimenta el sentit de tot plegat.

 

A qui va dirigit

 

A tota persona interessada a experimentar el seu desenvolupament creatiu a través del moviment i la dansa. No calen coneixements previs de dansa ni cap condició física determinada.