Aquesta web utilitza cookies per obtindre dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continues navegant considerem que n'acceptes el seu ús. Política de cookies ACCEPTAR

Què és la Dansa Moviment Teràpia?

 

La Dansa Moviment Teràpia (DMT) és una modalitat de Teràpia Creativa que amb un objectiu psicoterapèutic, fa servir l’art de la dansa i el moviment, per aconseguir una millor integració del cos i de la ment.

Aquesta teràpia es fonamenta en les premisses de que:

  • El cos i la ment són una mateixa cosa i estan connectats, així doncs canvis a nivell corporal, portaran canvis a nivell psíquic.
  • Existeix una connexió entre l’emoció i el moviment, per això busquem involucrar d’ una manera creativa, el cos i el seu llenguatge per a potenciar aquesta connexió.

La vivència de la connexió cos-ment, emoció-moviment ens ajuda a ser més conscients del moment vital de cada persona, i a trobar a través del procés creatiu, una eina de comunicació, que ens ajuda a entendre i consolidar el canvi, el creixement personal i la salut, d’ una manera integral.

 

Fonaments

La Dansa Moviment Teràpia beu teòricament de:

  • Les investigacions fetes en les teories de la comunicació no-verbal: Ch. Darwin, D. Efron, R. Birdwhistell, J. Ruesch, W. Kees, E. T. Hall,..
  • Les teories de la psicologia del desenvolupament humà: teories de la psicologia del self, psicologia profunda de C. Jung, psicoanàlisi, cognitivisme...
  • Les teories de l’anàlisi de moviment: R. Laban, J. Kestemberg, I. Bartenieff, Warren Lamb...
  • Tècnica i fonaments de la dansa contemporània, Expressionisme Alemany...